Sykes Enterprises, med huvudkontor i Florida (USA), är ett internationellt jättebolag med omkring 70 kontaktcenter och drygt 54 000 anställda i 21 länder. De har i nuläget omkring 2000 små och stora företagskunder som de levererar kundservice, teknisk support och försäljning åt.

I Sverige drivs Sykes Enterprises på orterna Stockholm (nordiskt huvudkontor), Sveg, Ed, Göteborg och Kalmar. Den sjätte orten blir alltså Jönköping.

Robert Kalin, vice president för Sykes Enterprises i norra Europa, berättar att planen är att de ska öppna ett kontor i Jönköping under första kvartalet 2019:

– Vi har ännu inte slutfört förhandlingen om den lokal vi kommer att hyra så det finns naturligtvis en liten risk att vi inte kommer i hamn, men det är inte något vi förväntar oss ska ske.

Han säger att valet föll på Jönköping av flera olika skäl – bland annat för att det är en region med ett bra företagsklimat, ett bra geografiskt läge och en bra infrastruktur.

I er platsannons hos Arbetsförmedlingen söker ni 20 stycken kundtjänstmedarbetare, kommer ni att söka fler medarbetare än så?

– Absolut! säger Robert Kalin.

– Vår ambition är att växa till mellan 100 och 200 anställda under 2019 och framåt.