Bluesiga toner, tradjazz och modernare jazz. Allt ryms i Jönköpings Jazzklubbs schema för hösten. Det är en nöjd vice ordförande som presenterar programmet för tidningen. När Claes Åkesson ombeds att välja ut en måstekonsert får han till och med svårt att välja.

Fakta: Konserterna

7/9: Snorre Kirk Sextett - The Scandinavian Suite

21/9: Ole Frimer Band

30/9: Jazz på Sta'n

1/10: La..

Fakta: Konserterna

7/9: Snorre Kirk Sextett - The Scandinavian Suite

21/9: Ole Frimer Band

30/9: Jazz på Sta'n

1/10: Lars Bohlin och Magnus Karlsson - Carl Kress jazz guitar duets (Rosenlunds Herrgård)

12/10: Louise Hoffsten med Claes Crona Trio och Erik Söderlind

19/10: Elisabeth Kontomanou med Pelle Karlström Trio och Anders Ekholm

26/10: Nejder - psalmer och visor i jazztappning (Rosenlunds Herrgård)

28/10: Norra GötaBand och Jönköpings Lindy Hop

9/11: Oddjob

15/11: Peoria Jazzband

26/11: Sofia Winald Kvartett (Rosenlunds Herrgård)

30/11: Claire Martin med Kristian Leth Trio - Celebrating Ella

20/12: Habo Big Band med Peter Asplund Christmas Show och Isabella Lundgren, Vivian Buczek och Anna Jalkéus

— Att plocka ut en konsert är inte alldeles lätt, men jag kan säga att vi för första gången har en engelsk artist, Claire Martin med hennes pianist och några danska musiker, och det tycker vi är kul att kunna presentera. Hon är kanske inte känd i Sverige men väldigt välrenommerad, säger Claes Åkesson innan han fortsätter:

— Sedan är vi väldigt förtjusta i Snorre Kirk som kommer tillbaka med sin dansksvenska sextett. Det är en intressant jazzmusiker som spelar en väldigt elegant jazz.

Annons

Förutom att de som sedvanligt arrangerar sin cirka åtta konserter på Spira blir det även ett annat spelställe som används - Rosenlunds Herrgård. Konserterna där blir 1 oktober, 26 oktober och 26 november.

— Det är med lokala artister och det tycker vi är roligt. Det var ju så vi startade en gång i tiden. Men sedan har det känts att vi inte har tagit vårt ansvar mot den lokala scenen, men nu har vi tagit den möjligheten igen.

Varför blev det på just Rosenlunds Herrgård?

— Det finns ett önskemål från kommunens sida att ha mycket verksamhet i herrgården och vår ordförande Hans Träff var inbjuden tillsammans med många föreningar till Rosenlund för ett möte om det. Rosenlunds Herrgård är en lämplig scen för det vi tänkt, det är en lite mer intim miljö.

Första konserten är 7 september när Snorre Kirk Sextett kommer till Spira och säsongen avslutas med den numera traditionella julkonserten tillsammans med Habo Big Band och Peter Asplund.

Det blir även Jazz på sta'n i höst. I samband med höstmarknaden, 30 september, kommer föreningen att ha fyra scener inne i centrum - två på väster och två på öster - där främst lokala artister får uppträda.

Schemat för hösten finns i faktarutan.