— Här har man lite roligare märken i butikerna och vågar lite mer, tycker Jenny Boman.

— På en mindre ort blir det också mer personligt och det är det jag vill ha. I en storstad är det så mycket folk inne i butikerna att man möjligtvis hinner nicka till kunderna, men jag vill ju att varje kund ska känna sig välkommen.

Om stilen

I slutet av april öppnar hon därför upp sin butik Jennys Inredning på Viktoriagatan i Vaggeryd med PHL Fastigheter som hyresvärd. Närmaste grannar blir klädbutikerna Koola Kidz och Selma.

Annons

— Det kommer att vara väldigt mycket dansk design hos mig. Enkelt och stilrent. Inte shabby chic och det där lantliga, mer natur möter industri. Mycket trä, rotting, spånkorgar, sjögräs och linne, säger Jenny Boman.

Med inredning menas för övrigt det mesta från lampor och ljus till kuddar och tavlor. Något för köket, badrummet, sovrummet och så vidare.

Sälja hemma

Under flera år har Jenny Boman arbetat med just inredning som hemförsäljare för en inredningsbutik. Förutom sin egen inredningsbutik kommer Jenny att ha homestyling-träffar hemma hos folk - men även i butiken.

Det var lite det här med hemförsäljningen som fick henne att välja just Vaggeryd, trots att hon har bott hela sitt liv i Jönköping. I Vaggeryd har hon nämligen redan i dag en stor och trogen kundkrets.

Starta eget

Vaggeryds litenhet i jämförelse med storstäder som Jönköping, var också något som lockade Jenny Boman. Tanken på att starta eget har hon haft länge, en längtan att göra något nytt i livet, men det har aldrig varit aktuellt att göra det i en storstad.

— Så kom det här, ibland bara blir det, säger Jenny Boman.

— Pusselbitarna föll på plats.

Den 26 april öppnar hon butiken.