Redan med första låten "What's that perfume that you wear?", som för övrigt på ett väldigt skickligt sätt går över till "Sipping on the sweet nectar" börjar benen att röra på sig.

Fakta: Jens Lekman

Plats: Park Sounds, Huskvarna Folkets Park

Betyg: Fyra stickor

Fakta: Jens Lekman

Plats: Park Sounds, Huskvarna Folkets Park

Betyg: Fyra stickor

Det blir som att man har kört Jonathan Richman eller Paul Simon genom en discomaskin. Det finns en lekfullhet i musiken såväl på skiva som live som sänker ens gard. Han frammanar rytmer som får även den vitaste levande pojken (eller nåja närmast medelålders man) att svänga på höfterna.

Samma mentalitet läggs över de flesta låtarna. Även när han spelar några äldre låtar. Mot slutet blir det dock avskalat och lugnare. Som extranummer, utan att ens först ha gått av scenen, gör han en vacker intensiv variant av "Black Cab"

En eloge till Jens Lekmans band bestående av Julia Ivansson (trummor), Emelie Odelberg (synt) och Hanna Westberg (bas) som fick fram helheten med små medel.

Lite som Jens Lekman själv. Han kräver inte platsen centralt på scenen, han tar den naturligt på ett lågmält men självklart sätt.

Det har tagit tio år mellan konserterna i dessa trakter för Jens Lekman, låt det inte ta lika lång tills han är tillbaka igen.

Pop