Vi intervjuar henne när hon är på väg i bil ner till arenan i Malmö.

— Det är med lite blandade känslor jag satte mig bakom ratten. 50 procent positiva känslor och 50 procent nervositet, fortsätter sångerskan.

FAKTA: Medverkan Melodifestivalen

• 2003 – Give Me Your Love (Fame); 1:a i finalen, 5:a i Eurovision Song Contest 2003.

• 2004 ..

FAKTA: Medverkan Melodifestivalen

• 2003 – Give Me Your Love (Fame); 1:a i finalen, 5:a i Eurovision Song Contest 2003.

• 2004 – Vindarna vänder oss (Fame); 6:a i finalen.

• 2006 – Kalla nätter; 5:a i deltävlingen.

• 2007 – Kom; gick vidare till Andra chansen från deltävlingen i Göteborg. I Andra chansen blev hon besegrad av Sanna Nielsen.

• 2010 – I Did It For Love; gick vidare till Andra chansen i Örebro från deltävlingen i Örnsköldsvik. Besegrade där medtävlande som Alcazar och Kalle Moraeus & Orsa spelmän och slutade på åttonde plats i finalen i Globen.

• 2015 – Can't Hurt Me Now; gick direkt vidare till finalen i Friends Arena från deltävlingen i Göteborg, 11:a i finalen.

Hon skickade ut signalen om att hon var intresserad och då började låtarna strömma in för genomlyssning. Till sist föll hon för "Party Voice".

— Det är en glad och modern poplåt, som handlar om att även kvinnor i min ålder vill släppa loss ibland. Den är kul att sjunga och förhoppningsvis ska den få många i publiken att le lite, berättar Jessica.

Vad är det som får dig att återkomma till Melodifestivalen gång på gång?

Annons

— Samma sak som fick mig att tacka ja till Diggiloo tretton år i rad, det är ett härligt gäng gång att jobba med. I går var jag uppe i Stockholm och repeterade och då träffade jag människorna från produktionen och det kändes som om vi aldrig varit ifrån varandra, menar Jessica.

Genomarbetat

Vi kommer att få se sångerskans mest genomarbetade nummer någonsin.

— Jag har arbetat med Zain Odestål och alla vill ha honom. Han står bakom tre nummer i Malmö, så han får jobba ordentligt, konstaterar Jessica.

På scenen har artisten fyra dansare med sig.

— Jag ville ha kvinnor i min egen ålder och nu har jag hjälp av fyra coola artister. Sedan kommer jag väl att försöka ta något danssteg själv också.

Har du hört något av de andra bidragen?

– Inte alla, men egentligen vill man inte höra något eftersom det är risk att man börja tvivla på sina egna chanser om de andra låter bra. Jag tror att det kommer att bli jättetufft i den här deltävlingen.

Hur kommer det att gå på lördag?

— Det beror till hundra procent på vad folk vill ha det här året, men ärligt talat tycker jag att det saknas lite tjejer i finalen efter de första två omgångarna. Vi får hoppas att publiken håller med mig.