Jennifer Lundgren, född 2000, är JIK-damernas senaste nyförvärv. Forwarden kommer från Fristad utanför Borås och har precis slutat gymnasiet.

– Jennifer är en fysiskt vältränad spelare, som med sin snabbhet och sitt rappa skott kommer att bidra till JIK:s poängskörd kommande säsong, säger sportchefen Magnus Ander i ett pressmeddelande.

Forwarden gjorde 23 poäng (20+3) på 18 matcher i Fristads GoIF:s division 1-lag förra säsongen.

Hon beskriver sig själv som snabb, uthållig och en duktig skytt.

Vad blir största utmaningen med att spela SSL tror du?

– De kommer att bli farten, det är ett mycket högre tempo i SSL än vad det är i division 1. Här kommer jag att utvecklas som spelare och få mer kvalitet i mitt spelande.

Dina första intryck efter några träningar med JIK:s damer?

– Det känns väldigt bra och tycker att det är en fin sammanhållning i gruppen, goa härliga tjejer som jag kommer trivas med. Tycker jag har blivit "omhändertagen" på ett härligt sätt. Ser fram emot kommande säsong och att kunna utvecklas mer.

Hur kommer det sig att Fristad GoIF levererar så många duktiga innebandytjejer?

– Gemenskapen i laget! Fristad är ett litet samhälle där alla känner alla och då "peppar" man varandra till träningar och då blir det ett bra resultat. Fristad har också haft förmånen att ha väldigt bra tränare, säger Jennifer Lundgren i ett pressmeddelande.

Annons

Relaterat: Forwarden kommer hem till JIK: ”Ska ta vara på chansen”
Relaterat: Han blir ny målvaktstränare i JIK: "Bästa tänkbara kandidat"