Mickael Fredriksson blir huvudtränare och Karl Pontén blir assisterande. Fredriksson kommer närmast från gamla storklubben Lockerud, som han i år tog upp i allsvenskan. Pontén har tidigare varit tränare i allsvenska Craftstaden, dit han värvades som spelare men på grund av skador fick han avsluta sin spelarkarriär.

– Jönköpings IK är ett lag som de senaste åren vuxit och tagit steg framåt och visat innebandysverige att man är att räkna med. Det ska bli otroligt häftigt att få vara en del av det här unga och utvecklingsbara laget där både jag, Karl och övriga ledare kommer jobba stenhårt för att vi ska nå nästa nivå, säger Fredriksson i ett pressmeddelande.

– Alla förutsättningar finns där, nu är det bara upp till alla oss i och runt laget att lägga ner det jobb som krävs så kommer säsongen 19/20 bli en riktigt succe.

Karl Pontén har följt JIK och lagets framfart från allsvenskan och upp i SSL och har liksom Fredriksson ambitionen att utveckla det talangfulla laget ytterligare.

– JIK är ett ungt och spännande lag som bara blivit bättre och bättre för varje säsong som gått. Min och Mickaels målsättning är att tillsammans med spelare och ledare nå nya höjder, säger Pontén i pressmeddelandet.

JIK:s sportchef Alexander Tavs kommenterar:

– Känslan har varit otroligt bra från första kontakt till att vi nu är klara med både Mickael och Karl. Båda har nått framgångar och har ett gediget innebandykunnande tillsammans med en vinnarmentalitet som vi verkligen tror på.

Annons