21-åringen hämtas från moderklubben Lockerud Mariestad som den gångna säsongen vann division 1 västra Svealand och gick upp i allsvenskan. Nissen-Sandberg, som blev utsedd till Lockeruds bästa spelare förra säsongen, har också testat på allsvenskt spel via dubbellicens i Craftstaden och Lerum.

– Jag kände att det var dags att testa något nytt och när JIK hörde av sig så kände jag direkt att det var en utmaning jag ville ta mig an och som kommer att utveckla mig mycket både som spelare och människa. Jag tror att jag genom min obekväma spelstil, där jag alltid ger allt för att lagets ska vinna kan bidra. JIK känns som en förening på frammarsch och den resan vill jag vara med på, säger Eddie Nissen-Sandberg i ett pressmeddelande.

JIK:s nytillträdde sportchef Björn Andersson är nöjd med värvningen.

– Fantastiskt kul att Eddie väljer att fortsätta sin framtida utveckling hos oss. Han är en spelartyp som med sitt sätt att agera på plan kommer att bli en obehaglig överraskning för motståndarna och ge energi till medspelarna. En riktig powerforward som kommer att bli spännande att följa och som sticker ut framförallt med sin fysik. Förutom det så är Eddie en person som kommer att passa bra in i gruppen och är väldigt målinriktad. Han har alla förutsättningar för att slå sig in och lyckas riktigt bra i SSL.

Annons

Relaterat: Talanger stannar i JIK: ”Ger mig rätt möjligheter”
Relaterat: JIK tillsätter en sportchef: ”En viktig pusselbit”
Relaterat: Nyckelspelaren förlänger med JIK