Johan Andersson och Zeid "Zebban" Momén är nämligen klara som assisterande tränare för laget.

Johan Andersson är en av Sveriges mest kända spelare genom tiderna och har bland annat 630 SSL-poäng och två VM-guld på meritlistan. Sedan 2010 har han arbetat som instruktör på Sandagymnasiet och även varit ledare för JIK:s och Smålands P16-lag.

– Mitt fokus blir att få anfallsspel och powerplay än skarpare men självklart jobbar vi alla med helheten runt laget, säger Andersson i ett pressmeddelande.

Assisterande tränare nummer två blir alltså "Zebban" Momén, som har 20 år bakom sig som målvakt i högsta serien. Han kommer ha fokus på målvakts- och försvarsspel.

– Unga nya JIK har något mycket spännande på gång och jag blev glad när möjligheten gavs att få komma tillbaka in i hetluften, säger han.

Sportchefen Johan Adin är givetvis nöjd med att värva två profiler som Andersson och Momén till ledarsidan.

– Det känns som en mycket, mycket kompetent ledarstab runt SSL:s yngsta trupp vilket borgar för att vi tar ännu ett steg framåt i år. Erfarenheten hos Johan och "Zebban" är perfekt att få in runt laget. Tillsammans med Jakob Olofsson Adelin har vi seriens meritmässigt tyngsta tränarstab utan tvivel. Kan de leda laget på samma sätt som de spelade blir det här riktigt bra, säger sportchefen.

"Zebban" Momén har varit ledare i både JIK och Mullsjö tidigare.
Foto: Éric Moreau
Relaterat: JIK har gjort klart med ny huvudtränare
Relaterat: Rutinerade centern förlänger med JIK
Relaterat: Viktig signatur på plats för JIK
Relaterat: Calebsson ser slutet på karriären
Relaterat: Här är Mullsjöikonens nya roll: ”Stort förtroende”