I ett pressmeddelande på torsdagen meddelar Newsgruppen att de kommer att avveckla JKPG News i Jönköping och istället satsa allt på nyhetssajterna i Östergötland: Linköping News och Norrköping News.

— Vi är extremt väl mottagna i Östergötland, av läsare, kunder, näringslivet, kommuner och civilsamhället. Tack vare det ser vi en stor framtida potential för Linköping News och Norrköping News, säger Mats Ottosson, vd och ansvarig utgivare, i pressmeddelandet.

De lämnar Jönköping

Han säger också att de här förutsättningarna saknas i Jönköping. Över telefon utvecklar han sitt resonemang om varför de lägger ner i just Jönköping:

— Det är för att mediemarknaden är överetablerad i Jönköping bedömer vi, säger han.

— Och har vi då två livskraftiga sajter i Östergötland så väljer vi att satsa på dem istället. Det är tufft ekonomiskt i mediebranschen och då satsar vi på det vi tror är framtiden.

Deras sjätte år

JKPG News startades som Jmini 2012 och bytte sedan namn till JKPG News under 2017 och såg sig som en uppstickare i Jönköpings mediebransch. Men deras sjätte år blr alltså deras sista.

Vad tar du med dig från åren på Jmini/JKPG News?

— Det jag tar med mig är att det är himla tråkigt att vi återigen får en monopolsituation i Jönköping, på så sätt är det trist att lämna. Det här är mediebranschen i ett nötskal.

Annons

Planen är att stänga ner JKPG News senare under sommaren. När exakt kan inte Mats Ottosson uttala sig om eftersom fackliga förhandlingar först måste till. All personal för JKPG News i Jönköping kommer att varslas om uppsägning, vilket innebär att mellan sex och sju personer kommer att beröras.

Fotnot: Mats Ottosson har tidigare arbetat inom Hall Media.