Jönköpings-Posten har arrangerat #jkpgåsikt två gånger tidigare. I våras handlade det om kultur och i september om trafik och miljö. På scen leder två moderatorer en debatt mellan panelens deltagare.

Fakta: Panelen

Mats Tidstrand, ordförande för J-Södra och vd för Hallpressen

Agne Bengtsson, tillförordnad kl..

Fakta: Panelen

Mats Tidstrand, ordförande för J-Södra och vd för Hallpressen

Agne Bengtsson, tillförordnad klubbdirektör i HV71

Mona Forsberg, kommunalråd för Socialdemokraterna

Peter Jutterström, kommunalråd för Moderaterna

Christine Berglund, klubbchef JSS

Mikael Hill, Idrottsalliansen

Alla är välkomna att komma och lyssna, dessutom sänds hela debatten live på JP.se med start 18.00.

Den 24 oktober kommer debatten att handla om sport. I somras utsågs Jönköping till Sveriges bästa idrottsstad, ett pris som delas ut av SVT sport. Deltagarna ska debattera om staden verkligen förtjänar priset. Sedan ska de givetvis diskutera hur det blir med den nya fotbollsarenan. Och vad får andra sporter för anläggningar?

Läs mer: Arenan sätter stopp för satsningar

Läs mer: Jönköping årets bästa idrottsstad

Annons

Kvällens moderatorer är Sophia Magasanik, biträdande livechef och Magnus Sundvall, sportreporter på JP. Den förstnämnda var även moderator vid förra debatten.

— Just arenadebatten har ju blivit en surdeg bland idrottsrepresentanter och politiker. Även om sport är något som intresserar många så ligger det också politik bakom som påverkar alla. Precis som trafik- och miljöfrågor, säger Sophia Magasanik.

Så säkrar du en plats på #jkpgåsikt

Vill du boka en plats på Harrys för att äta medan du tar del av debatten? Vänd dig till restau..

Så säkrar du en plats på #jkpgåsikt

Vill du boka en plats på Harrys för att äta medan du tar del av debatten? Vänd dig till restaurangen på telefonnummer 036-71 94 80 eller klicka här!

— Jönköping har haft ett framgångsrikt 2017 såhär långt speciellt med tanke på HV:s SM-guld och allsvensk fotboll. Men jag hoppas att vi inte bara fastnar i arenafrågan utan också att vi kan diskutera andra sporter som inte bara handlar om boll och puck, säger Magnus Sundvall.

I publiken kommer även Hallpressens onlinechef, Patricia Svensson, att gå runt med en mikrofon så att även besökare kan få ställa frågor till paneldeltagarna.

Man kan också ställa frågor i sociala medier genom att använda hashtagen #jkpgåsikt.