Tisdag den 21 november är det dags igen för #jkpgåsikt och på restaurang Harrys i Jönköping. Det är den femte debatten i ordningen som tidigare handlat om trafik och miljö, kulturen, Jönköping som idrottsstad och om hot och hat som arrangerades under MR-dagarna på Elmia.

Temat denna gång blir alltså ”Vem kan man lita på i valet 2018”.

Turbulent mandatperiod

Fakta: Paneldebattens deltagare

Dessa politiker kommer att vara med i debatten på tisdag: Andreas Sturesson (KD)

Ann-Marie..

Fakta: Paneldebattens deltagare

Dessa politiker kommer att vara med i debatten på tisdag: Andreas Sturesson (KD)

Ann-Marie Nilsson (C)

Anna Mårtensson, (L)

Peter Jutterström (M)

Margareta Sylvan (MP)

Ilan De Basso (S)

Staffan Eklöf (SD)

Thordis Samuelsson (V)

— Det är ju ingen underdrift att påstå att det i Jönköpings kommun hittills har varit en turbulent mandatperiod, säger reporter Markus Engberg som tillsammans med Sophia Magasanik, biträdande livechef, kommer att leda den en timma långa debatten med början klockan 18.00.

Annons

Turbulensen i Moderaterna där fem ledamöter hoppade av och bildade Demokraterna och alla politiska turer kring arenabygget vid Jordbron eller någon annanstans är bara några exempel som rört om i den politiska grytan.

Många frågor

— Det kommer att bli ett spännande politiskt valår i Jönköpings kommun, det är vi övertygade om. Nu på tisdag hoppas vi kunna få en hint om hur de olika partierna ser på möjliga samarbeten efter valet, säger Markus Engberg.

Frågor som kommer att tas upp är bland annat: Vilka partier kan ni tänka er att samarbeta med? Vilka kommer ni inte att samarbeta med? Vilka är ert partis viktigaste valfråga? Hur ska kommunen styras?

— Vi hoppas även få svar om kommunalskatten, om hur partierna ska lägga upp sina valkampanjer och mycket annat.

De tidigare debatterna på Harrys har varit välfyllda.

— Vi tror på många besökare även denna gång, säger Markus Engberg.

– Det här är ju också en chans för publiken att fråga politikerna det de tycker är viktigast inför valet. Antingen kan man fråga dem på plats, eller twittra oss frågor under hashtagen #jkpgåsikt, säger Sophia Magasanik.

Hela paneldebatten kommer också att sändas live på jp.se.