Du undrar varför vi har ett barnvagnskort. Vi såg att det fanns behov för en förälder att kunna resa smidigt med sitt barn i barnvagn på bussen. Därför tog vi fram en biljett för just resor med barnvagn som gäller på en- och tvåsiffriga bussar.

Priset är lågt satt i jämförelse med våra andra periodbiljetter, 600 kr/år. Med Period Barnvagn 365D kan en vuxen åka med två barn upp till sju år, varav ett barn sitter i vagnen. Har du fler än två barn löser du biljett för det tredje barnet. Det följer samma linje som övriga biljetter där du kan resa tillsammans med barn. Naturligtvis kan det finnas anledning att se över om det ska vara så eller inte. Att barnet måste sitta i barnvagnen är en regel som kommit till då vissa resenärer tidigare, dessvärre, använt barnvagnskortet på ett sätt som inte var tänkt.

Vi vet att det kan vara svårt att känna till de resevillkor som gäller för våra olika biljetter och där kan föraren hjälpa till med information. Vi vill att alla som möter våra resenärer har ett bra bemötande och här verkar det som att ni inte har fått det. Det är förstås inte ok.

Vi hoppas att ni fortsätter resa med oss och att vi får möjlighet att ge er en bättre upplevelse framöver!

Med vänliga hälsningar

Ruth Andersson

Annons

Marknadskommunikatör/Pressansvarig Jönköpings Länstrafik

Relaterat: Vad är vitsen med barnvagnskort?