STL-ligan som infördes förra året är en liga bestående av tre olika tävlingar för deltagare 13 år och uppåt, innehållande alla tävlingsgrenar och gult bälte är ett minimikrav.

De som hade vunnit var sin STL-tävling 2019 var Gnesta och Jönköping, vilket gjorde klubbarna till förhandsfavoriter inför den sista deltävlingen i Södertälje. Men det var fortfarande öppet eftersom sista tävlingen gav dubbla poäng.

Jönköping kämpade tappert men Gnesta var för starkt och tog hem titeln för andra året i rad. Jönköping slutade på andra plats men kunde glädjas åt sammanlagt 39 förstaplatser fördelade på tre tävlingar, faktiskt tre fler än Gnesta.

– Allas insatser under dessa tre tävlingar är för mig som är ledare helt makalösa. De gör mig så stolta och ger mig ambitioner att hjälpa fler och mer. Jag vill inte lyfta någon speciell i dessa tävlingar för alla hade del i vår framgång, säger Jönköpings Patrik Carlström.

Under helgen fick Jönköping Taekwon-Do ITF fyra svenska mästare i Mihir Chouhan, Maria Hovelius, Emma Wyon och Filippa Lundin.

Målsättningen att även knipa en VM-medalj under säsongen lyckades man dock inte uppnå. Emma Wyon och Maria Hovelius var klubbens representanter på VM 2019 i Inzell. Wyon åkte ut i åttondelsfinal och Hovelius förlorade knappt i kvartsfinal.

– Konkurrensen är hög men vi var med och utmanade och ingen kan säga att det är lätt att möta våra fighters, kommenterar Carlström..

Annons