Årets bönder i ”Bonde söker fru” har nu presenterats. Bland årets bönder så fanns bonden Fredrik Leandersson, som är 49 år och är köttbonde. När TV4 presenterade honom stod det att han kom från Unnaryd i Hylte kommun, men när Jönköpings-Posten tittade närmare på saken så visade det sig att han istället kom från Norra Unnaryd, som ligger i Jönköpings kommun. Vi hörde av oss till Caroline Nylander som jobbar på TV4:s presstjänst.

Vi har upptäckt ett fel om Fredrik Leandersson i Bonde söker fru.

— Oj, jasså … Vilket?

Jo, Fredrik bor i i Norra Unnaryd i Jönköpings kommun, inte nio mil söderut i Unnaryd som det står på programmets sajt …

— Ajdå, det var inte bra, det måste vi ändra på en gång. Olyckligt att det har blivit fel, men hur det har kommit till kan jag inte svara på. Måste röra sig om en kommunikationsmiss, säger Caroline Nylander.

Kan det finnas någon risk att tjejer drar sig för att skriva till Fredrik nu, tror du?

Annons

— Nej, verkligen inte. Fredrik är en fantastiskt trevlig man och är man intresserad av honom kommer man att söka till Bonde söker fru oavsett vart Fredrik bor.

När inleds inspelningarna?

— Exakt datum är inte klart, men framåt sommaren. Alla deltagare har fått många likes och kommentarer på vår Facebook-sida och nu ska jag se till att vi uppdaterar till Fredriks rätta bostadort, säger hon.

”Man hoppas givetvis på det bästa”

Fredrik Leandersson själv tycker att det ska bli kul att få vara med i programmet.

— Jo, det ska bli jätteskoj. Vi får se var det leder till. Man hoppas givetvis på det bästa. Man har lärt sig att inte ha för stora förhoppningar så det gäller att profilera sig bra, skrattar han.

Vem är Fredrik Leandersson?

— Jag är 49 år och köttbonde. Många säger att jag jobbar för mycket. Men lite fritidsintressen har jag också, det gäller att koppla av också. Jag tycker matlagning är kul och åka ut och resa och se vida världen, säger Fredrik Leandersson.

Och nu hoppas du hitta kärleken?

Ja, precis. Så man kan åka två till nästa gång, säger han.

Han verkar ta TV4:s geografimiss med ro.

— Det kanske har blivit lite missförstånd. Men de har varit hos mig här i alla fall, skrattar Fredrik. Där fick ni lite undersökande journalistik också.