• Vid varje Ironman och Ironman 70.3-lopp skickas det ut en undersökning till varje deltaga..

• Vid varje Ironman och Ironman 70.3-lopp skickas det ut en undersökning till varje deltagare som deltog på eventet.

• Baserat på de kumulativa resultaten så utses topp 10 främsta eventen i olika kategorier.

• Undersökningen görs på en 5-gradig nöjdhetsskala.

• Undersökningen genomfördes av över 55 000 deltagare under 2017.

Erik Holmberg tackar publiken när han är på väg mot målgången i 2017 års Ironman 70.3 i Jönköping.
Foto: David Wreland

På måndagen offentliggjorde Ironman resultaten av 2017 års Athlete’s Choice Awards där de tio främsta Ironman-loppen i världen i en rad olika kategorier koras. Nomineringarna baseras på de poäng som loppen har fått i deltagarundersökningar från samtliga 2017 års Ironman och Ironman 70.3-lopp.

Av 40 Ironman och över 100 Ironman 70.3-event, har Ironman Jönköping utsetts till det främsta 70.3-loppet i världen i kategorin “Will recommend to a friend”.

”Nomineringen är ett resultat av ett mycket fint samarbete mellan organisationen Ironman, värdstaden Jönköping med Destination Jönköping som värd samt våra 1 900 deltagare och publik som 2017 såg till att göra eventet i Jönköping till en folkfest”, skriver arrangörerna bakom Ironman i ett pressmeddelande.

”Helt fenomenalt”

– Att vara bäst i världen i just denna kategori efter bara två år är oerhört hedrande, ett kvitto och en belöning för väldigt mångas hårda arbete. Att 98,5 procent av våra deltagare vill rekommendera sina vänner att tävla hos oss är helt fenomenalt, det är den högsta siffran som någonsin uppmäts av något av Ironmans lopp i världen, kunde inte vara mer stolt, säger Mattias Markenstrand, tävlingsledare för Ironman 70.3 Jönköping 2017.

Annons

Sverige kammade även hem vinsten för fulldistansloppens nominering inom samma kategori där Ironman Kalmar korades till det bästa loppet i världen inom kategorin Will recommend to a friend.

2018 års upplaga av Ironman 70.3 Jönköping kommer att gå av stapeln 8 juli.