När klockan slår 20 på lördag bänkar sig stora delar av befolkningen framför tv:n. Melodifestivalen är mer än ett program, det är en institution, något som det pratas om på måndagen efter på jobbet. Så det gäller att hänga med.

En av de som bänkar sig framför Melodifestivalen är föreläsaren och Jönköpingsprofilen Andreas Jonsson. För honom är det en självklarhet att göra något mer av det än att bara se programmet.

Annons

— Jag älskar Melodifestivalen och kärleken kring evenemanget för att det är en sån folkfest. Tiotusentals människor med olika bakgrund, religion och nationaliteter kommer samman för att fira, sjunga och festa. Den bästa årstiden på året, säger Andreas Jonsson som tycker att Carolas vinst med "Evighet" var helt magisk.

Men hur förbereder man sig på bästa sätt inför en kväll av Melodifestivalen? De här tipsen ger Andreas Jonsson inför de kommande helgernas mellotittande:

1. Bjud in vänner och familj, mello är en folkfest.

2. Ät inte middagen under mello. Ät maten före eller efter så minskar risken att du missar något. Popcorn och chips i soffan är självklart ok.

3. Sjung med, dansa och ha roligt framför tv:n.

4. Drick bubbel. Självklart ska kvällen firas med bubbel.

5. Är ni ett gäng så är det sjukt roligt att göra sin egen omröstning, vann rätt låt?

6. Glitter och glamour är roligare än gråa mjukbyxor. Det är sedan gammalt.