Det är i en intervju med Svenska Dagbladet som Jönköpingsartisten Nadia Tehran berättar om den tråkiga nyheten som inträffade under november månad. Det var genom musiksatsningen Red Bull Sound Select som hon fick möjligheten att spela på musikfestivalen "30 days in Chicago".

Annons

— Trots att jag är född i Sverige, är svensk medborgare och inbjuden av stora företag och etablerade organisationer så räcker det inte. Jag kommer inte in på det vanliga enkla visumet som andra svenskar ansöker om, utan måste söka särskilt visum, säger Nadia till Svenska Dagbladet.

Nadia släppte under 2014 sin debutsingel "Refugee". Två år senare släppte hon ep:n "Life Is Cheap, Death Is Free" och till våren är tanken att hon ska släppa sin debutskiva. Men en karriär i USA ser just nu i alla fall att ligga på is på grund av visumproblemen.

— Om jag ska vara helt ärlig var USA-turnén en long shot från början. Det sitter någon i Trumps administration och så dyker det upp en tjej i burka på en svart häst, med en låt som heter "Refugee" och en video som är inspelad i Iran, och allt hon pratar om i intervjuer är en värld utan gränser… Jag är inte förvånad, men sårad, berättar hon vidare för Svenska Dagbladet.

Läs mer: Jönköpingsartist med i storsatsning