Under tisdagskvällen presenterade tidningarna Ny Teknik och Affärsvärlden den prestigefyllda listan vid en stor galaföreställning och där stod det klart att Science Park-bolaget är ett av de utvalda bolagen. Kriterierna för att komma med på den så kallade 33-listan är att företaget är baserat på en innovation, är max sju år gammalt och inte är noterat på någon form av handelsplats.

Annons

— Bara i vår region finns det mängder av lovande startups och på det nationella planet är konkurrensen ännu tuffare. Det här är en ytterligare bekräftelse på att vi är något på spåren. Att juryn ser något som särskiljer Cind är en skön konfirmation att fokusera på i mitt i alla utmaningar med att starta ett nytt bolag, säger Anders Nyberg.

Från missilutveckling

Cind är resultatet av en satsning för att kommersialisera delar av den tunga teknik som används inom Saab. Idén har sitt ursprung i bildbehandlingsteknik från Saab som bygger på decennier av utvecklingsarbete med ursprung i missilutveckling.

Företaget tog under 2016 in kapital från såväl affärsänglar som Almi Invest och det italienska skogsindustribolaget Microtec. Kunderna finns idag inom skogsindustrin och logistikbranschen men tekniken har betydligt fler tillämpningsområden.

Inget annat företag från Jönköpings län finns med på årets 33-lista.