Resan började 1998 då en handfull unga entreprenörer i Jönköping startade Litium Affärskommunikation och som de första åren jobbade med egna produkter inom webbpublicering och e-handelsplattformer samt som konsultbolag.

Fakta: Omsätter 17 miljoner

Litium har i dag kontor i Stockholm, Jönköping och Ukraina med totalt 16 anställda och omsa..

Fakta: Omsätter 17 miljoner

Litium har i dag kontor i Stockholm, Jönköping och Ukraina med totalt 16 anställda och omsatte i fjol 17 miljoner kronor. Största ägaren är börsnoterade Fast Partner.

I Jönköping jobbar man främst med support och så kallade molntjänster.

För några sedan renodlades verksamheten till att helt jobba som produktbolag och inrikta sig mot att bli en ledande plattformsleverantör för affärskritisk e-handel.

— Vi jobbar inte bara med webbplatser för e-handel, det är så mycket mer och vi lanserar våra tjänster som värdebaserade projekt där vi också hjälper våra kunder med allt från processtöd till logistiska lösningar. Vi tar ett helhetsgrepp åt kunden, säger Henrik Lundin.

Och för att få in nytt kapital ska Litium nu bli ett börsnoterat bolag på Aktietorget.

Ägarspridning

— Nytt kapital och en större ägarspridning är två av målen men noteringen ska också göra Litium mer känt och därmed öka förutsättningarna för en god tillväxt. Men som sagt så kommer kopplingen till Jönköpingsregionen vara fortsatt stark där vi också har en del verksamhet kvar, säger Henrik Lundin.