Consid beräknas därmed ta ytterligare andelar på marknaden för att kunna matcha den ökade efterfrågan enligt devisen "Mobile first".

Enligt Peter Hellgren är affären ett så kallat premiumförvärv och ett viktigt strategiskt kliv till att fortsätta erbjuda kunder en helhetslösning byggd på spetskompetens från en rad utvalda tekniska områden.

– Vi är glada över att välkomna Appcorn till Consid, vi kan nu på allvar erbjuda våra kunder marknadens absolut bästa erbjudande inom mobila lösningar.

Startades 2009

Appcorn startade 2009 och utvecklade lösningar långt innan de flesta såg värdet av mobila applikationer. De är idag ett knappt tjugotal utvecklare baserade i Karlshamn med kunder över hela Sverige. Enligt Martin Alléus, grundare och teknisk chef på Appcorn, och Mårten Nilsson, vd på Appcorn, är sammanslagningen ett naturligt nästa steg i verksamhetens vidareutveckling:

– Vi är mitt i steget till vår tillväxtkurva och det är precis de här musklerna som kommer bidra till att vi växer. Consids rekryteringskompetens, gedigna säljarbete och storlek gör att vi kan fokusera på det vi är bäst på, säger han i pressmeddelandet.

Enligt Sebastian Wendéus, Acquisition Manager på Consid, var det Appcorns hjärta i tekniken som först fångade hans intresse.

Från och med första april drivs Appcorn som en del av Consid, med målet att skapa ett erbjudande av mobil apputveckling som är ledande i branschen. Consid öppnar också därmed sitt 15:e kontor i landet.

Annons

570 anställda

Och enligt Peter Hellgren kommer rekryteringsbehovet öka, bland annat i Jönköping.

–Vi har fått ett ben till att stå på som kräver ny kompetens och medarbetare på sikt och jag uppskattar det till ett tiotal medarbetare till Jönköping.

Kontoret vid Atollen i Jönköping har ett 90-tal inställda och passerar således snart hundra medarbetare. Hela företaget har cirka 570 anställda fördelade på 15 kontor i landet och omsättningen 2017 skrevs till 600 miljoner kronor