Idén från början var att utveckla ett sätt för resesugna att hitta till smultronställen och häftiga upplevelser runt om i Skandinavien och Finland. Ofta anordnas aktiviteter som kajakpaddling, hundspann eller vargsafari av små lokala företag.

— Det är kanske tre personer och alla är guider. De jobbar med kunder hela dagen, säger Moritz Witter.

Tanken är att också planera hela resor, åt till exempel tyskar som vill bila med husvagn hela vägen upp till Abisko. De kan få hjälp med vad som är värt att se på vägen och var det är bäst att övernatta.

— En av våra potentiellt största marknader är Tyskland, säger Mortitz, som själv kommer därifrån.

Och det är ju inte bara i norr det finns äventyr.

— Vi har Vättern här. Det finns mycket cykling i Småland. Mycket fiske. Natur finns ju överallt i Sverige.

Annons

Moritz Witter var med och vann JIBS entreprenörstävling förra året och har deltagit med sin idé i accelerationsprogrammet på Science Park. Han äger företaget tillsammans med Anders Bohman och Benedict Beckhusen, nu är de med i Inkubatorn, ett tillväxt- och utvecklingsprogram på Science Park.

De sitter utspridda i världen. Anders pendlar mellan Sverige och Mexiko medan Benedict sitter i Dublin. Moritz hyr ett kontor på Science Park, som blir den fasta punken i företaget.

— Jag personligen gillar det rätt mycket, säger Moritz som uppskattar att ha andra företagare omkring sig att bolla idéer med.

Tillsammans med de två praktikanterna Olle Zander och Elena Paraschiv är de fem personer som jobbar i inför lanseringen i augusti.

— Vi har inte träffats alla än. Jag har tidigare bara träffat Moritz. Igår träffade jag Olle, säger Anders Bohman.

Inför lanseringen ska de däremot sitta och jobba ihop fysiskt alla fem. I augusti är det skarpt läge. Då sjösätts Nordic Adventours på riktigt.

— Vi har en betaversion som funkar, vi kunde lansera nu, säger Moritz.

Målet är att runt hälften av de runt 700 turismföretag som ska finnas utmärkta på kartan ska vilja utöka sina profiler och sin information hos Nordic Adventours.