Det var på tisdagen som det offentliggjordes att börsnoterade SolTech Energy Sweden AB köper 60 procent av aktierna i solenergiföretaget Swede Energy Power Solutions AB i Jönköping.

SolTech har även option på att köpa resterande aktier inom några år.

De bygger Sveriges största

Swede Energy, med kontor i Jönköping och Stockholm, har i dag 14 anställda och en omsättning på omkring 43 miljoner (2018).

Inriktningen är att skapa hållbara energilösningar till fastigheter över hela Sverige. Bland annat ligger de bakom de solcellsintegrerade takpannorna i det nya bostadsområdet i Flahult, Norrahammar.

Ett av de största projekten de är involverade i just nu är Karlskrona Solpark som kommer att bli Sveriges största solcellsansläggning.

Vd ser det som en möjlighet

– Att bli en del av SolTech-familjen är något hela Swede Energy ser som en strålande och ömsesidig möjlighet, säger Christoffer Caesar, vd Swede Energy, i en kommentar till affären.

För SolTech, som inriktar sig på att utveckla och sälja byggnadsintegrerade solenergiprodukter, är förvärvet av Swede Energy ett av flera under kort tid. Målet är att bygga Nordens mest framgångsrika solenergikoncern.

LÄS MER: Här byggs ett av landets solcellstätaste områden

Annons