Tim Widing kommer, tillsammans med Oliver Gillberg, Kårsta Golfklubb, och Fredrik Niléhn, Delsjö Golfklubb, att representera Sverige när lag-VM i golf ska avgöras i Dublin i slutet av augusti.

Jönköpingskillen Widing, som spelar collagegolf på University of San Fransisco, har ett par bra månader bakom sig och har tagit en individuell seger den här säsongen.

– Vi har ett mycket rutinerat lag. Fredrik och Oliver kommer att bli proffs under hösten och detta är deras examen. Alla spelarna har vunnit under året och formatet där två av tre resultat räknas varje dag passar oss. Vi kommer att spela mycket offensivt, säger Ola Lindgren.

Relaterat: Lista: Så klarar sig din golfbana i extremhettan
Relaterat: Obrutna sviten håller än – till final i JP-golfen

Fakta: Det är lag-VM i golf

World Amateur Team Championship, eller lag-VM, är en tävling med en lång historia. Sverige ..

Fakta: Det är lag-VM i golf

World Amateur Team Championship, eller lag-VM, är en tävling med en lång historia. Sverige har varit med sedan starten där herrarnas första mästerskap spelades 1958 på St. Andrews medan damernas första spelades 1964 i St. Germain, Frankrike. Sverige har en seger på herrsidan 1990 och två på damsidan, 2004 och 2008.

I år spelas tävlingen på irländska Carton House Golf Club utanför Dublin, där 400 spelare från 72 länder gör upp om titeln.