Företaget Gilbert Trading i Jönköping AB har sedan en tid tillbaka sålt en barnlampa i form av en rosa katt. Lampan har bland annat sålts på Gekås i Ullared, skriver Expressen.

Efter en teknisk undersökning av Elsäkerhetsverket visar det sig att lampan kan orsaka elchocker på grund av allvarliga brister. Därför beslutar de att produkten ska återkallas och skriver följande:

"Eftersom produkten återkallas ska du som har köpt den antingen sluta att använda den till dess att du har åtgärdat produkten enligt partens instruktioner, eller se till att produkten förstörs (hanteras som avfall)".

Jönköpingsföretaget har gått ut med ett uttalande om att de både ska ta bort lampan ur sitt sortiment och återkalla produkten från återförsäljare och konsumenter.

– Vi har tester på alla lampor vi tar in, och vi kan inte göra mycket mer än så, säger Mikael Berglund, VD på Gilbert Trading i Jönköping AB till Jönköpings-Posten.

Han fortsätter:

– Vi har aldrig varit utsatta för något sådant här tidigare. Vi gjort allt vi har kunnat, så nu får vi bara rätta oss efter det här beslutet.

I företagets uttalande står följande:

"Vi kommer att gå ut med varningsinformation med uppmaning att återkalla lamporna via rikstäckande annonsering".

Annons