LÄS MER: Spindeln i nätet talar ut om arenan

Men på måndag tänker varken han eller finansiären avslöja några konkreta planer på hur de vill vara med och satsa på en ny fotbollsarena på Jordbrovallen.

— Det är ett inplanerat möte tillsammans med finansiären och vårt första möte med företrädare för Jönköpings kommun. Vi kommer med ett seriöst upplägg och vi måste börja med att diskutera hur den här frågan ska hanteras, säger Peter Billfeldt.

Varför gör ni detta?

— För att vi vill göra en affär tillsammans med Jönköpings kommun, säger Peter Billfeldt.

Kommunalråd Ilan De Basso (S) bekräftar att politikerna i ledningsutskottet ska få träffa finansiären på måndag morgon i Rådhuset.

Vad har du för förväntningar?

— Inga direkta eftersom vi inte har fått några konkreta förslag. Men det är viktigt att finansiären presenterar sina förslag och att de kommer fram, säger Ilan De Basso.

Annons

Politikerna har inlett diskussionerna om budgeten de kommande åren och där kraven på bland annat nya förskolor och skolor är stora. Samtidigt beslutade kommunfullmäktige i januari i år att kommunen ska bygga en ny fotbollsarena för 548 miljoner kronor.

Ann–Marie Nilsson (C), kommunstyrelsens ordförande, var besviken när det oväntade beslutet hade tagits den 26 januari. Dagen efter gick kommunalråd Carin Berggren (M) och Anders Jörgensson (M) ut med nyheten att det finns en finansiär till den nya arenan. Men att det var hemligt vem det var.

Därefter har Ann–Marie Nilsson krävt att få veta mer om vem finansiären är och om förslaget är seriöst.

— Vi måste få veta vem vi talar med och nu vill vi inte vänta längre, sade Ann–Marie Nilsson ett par månader efter beslutet.

Idag är hon nöjd över att mötet blir av.

Vad har du för förväntningar?

– Vi har gjort många försök att få veta vem finansiären är, hur förslaget ser ut och vad det har för värde för kommunen. Så får vi veta det är det bra, säger Ann–Marie Nilsson.

Kommer ni att smyga med vad ni har fått veta efter mötet på måndag?

— Nej, det ska vi inte göra men det är inte säkert att det finns så mycket att berätta. Vi får kanske ta del av ett arbetsmaterial och då är inte det offentligt utan något vi måste titta närmare på. Ibland kan saker och ting i en kommun vara sekretess men det borde väl inte det här vara, säger Ann–Marie Nilsson.

LÄS MER: Korsås träffar den hemlige finansiären

LÄS MER: Kommunen ska anlita en fotbollsexpert