Jönköpings-Posten kunde redan i början av veckan avslöja att David skulle återvända till KHL. Nu är även klubbadressen klar, meddelar den förre HV-spelaren. Men vilken det är kan han inte säga alltså.

– Det ska bli kul att spela för dem, och det kommer nog att bli officiellt inom någon dag eller vecka, säger Ullström som bland annat har ryktats stanna kvar i Lev Prag.

– Det är skönt att det är klart. I och med att de bara har fem platser öppna för importer i KHL så gäller det ju att man är med ganska tidigt. Till nästa säsong vill jag ta en större roll och producera mer. Jag fick inte riktigt utdelning och inte så mycket speltid under förra säsongen, men nu ska jag få en chans att leverera mer, säger Ullström, som aldrig var nära en återkomst till HV71.

– HV ligger mig ju varmt om hjärtat, men jag har haft en bra dialog med Johan (Hult) som har förstått mitt beslut. Jag har haft en del erbjudanden men har väntat in det som passar mig bäst.

Mycket snack

Vi träffar David på Spira. Dagens träningspass är avklarat och det är dags att fylla på nytt bränsle i form av lunch.

Inom kort kommer även kompisarna Mattias Tedenby och Adam Almqvist och att det blir mycket hockeysnack över lunchen är bara förnamnet...

– Det är skönt att vara hemma i Jönköping och träffa polare och familjen, men nu ser jag fram emot fortsatt spel i KHL, säger David Ullström.

HV-föredettingarna Mattias Tedenby och Adam Almqvist är även de ryktenas män i dessa tider, men ingen av dem kan avslöja några konkreta saker i dagsläget.

– Drömmen är att spela i KHL, säger Mattias som enligt alla rykten är på väg till Lev Prag som har tagit över rättigheterna för honom från Moskvaklubben Atlant Mytisjtji.

Rykten säger att det är just Prag som blir din nya klubb?

– Ja du, det skulle vara något det, vi tre i samma kedja. Då får ”Ulla” (Ullström) gå tillbaka som center, Thörna (Martin Thörnberg) får bli torped framåt och jag snurrar omkring där ute på isen.., säger Mattias och ler finurligt.

När ett nytt kontrakt är klart återstår att se, men man hoppas om två-tre veckor.

– Runt första juli siktar jag på att allt ska vara klart, säger Mattias.

Adam Almqvist har även han erbjudanden, bland annat från HV71, men avvaktar ett tag till innan han skriver sin namnteckning på ett kontrakt.

– Men allt lutar åt att det inte blir NHL i alla fall, säger Adam och öppnar därmed dörren till både SHL och KHL.

– Ja, det stämmer, men i vilken liga är inte klart. Vi får vänta och se vad det blir.

Hård träning

David reser till sin nya klubb den 9 juli och fram till dess är det hårdträning som gäller.

– Vi är ett gäng som kör tillsammans, jag, Tedenby, Almquist. (Daniel) Grillfors brukar vara där också och även Kris Beech och Teemu Laine, säger David.

Men om fyra veckor börjar allvaret igen – och därmed jakten på nya framgångar.

– Det ska bli riktigt roligt och jag ser verkligen fram mot det här, säger David.

KHL