Annons

JP-chefen: ”Vi har blivit en mycket mer modern tidning”

JP-chefen: ”Vi har blivit en mycket mer modern tidning”

Förändringens vindar blåste efter 19 år på tidningen och för två år sedan kom en höst med en massiv opinion i sociala medier som verkligen satte pressetiken på hårda prov.
Marie Johansson Flyckt, tidigare ansvarig utgivare på Hall Media, minns 2010-talet på redaktionen i Jönköping.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Johan Fingal om 2010-talet: ”Alla pratade men ingen lyssnade”

En årtionde läggs till handlingarna, ett nytt står för dörren. Kulturredaktionens medarbetare minns 2010-talet – och ser fram emot 2020-talet.

Börje Stålhammar om 2010-talet

En årtionde läggs till handlingarna, ett nytt står för dörren. Kulturredaktionens medarbetare minns 2010-talet – och ser fram emot 2020-talet.

Ann-Marie Nilsson (C) om evighetsfrågorna

De tre "evighetsprojekten" har inte gått att ro i hamn under 2010-talet och det går inte att ge några säkra prognoser när eller om byggena kan bli helt färdiga.
– Det har ändå hänt väldigt mycket i Jönköping under de senaste tio åren. Särskilt kring Södra Munksjön, säger Ann-Marie Nilsson (C), ordförande i kommunstyrelsen i Jönköping.

Björn Kohlström om 2010-talet

En årtionde läggs till handlingarna, ett nytt står för dörren. Kulturredaktionens medarbetare minns 2010-talet – och ser fram emot 2020-talet.

2010-talet: Det som aldrig tar slut

Att sammanfatta decenniets händelser är en sak, men ibland uppstår så klart känslan av att vissa berättelser är historier utan slut.
Här har vi listat tre byggprojekt som JP har omskrivit i hundratals tidningsartiklar under 2010-talet. Vi kan även lova att det blir fler artiklar i aktuella ämnen under 2020-talet!

Emilia Söelund om 10-talet: ”Allt skulle vara baserat på verkliga händelser”

Saga Becker, #Metoo och Hilma af Klint. Kulturredaktör Emilia Söelund minns ett decennium, då kvinnorna krävde förändring och konsten skulle vara inspirerad av verkligheten.

Hur var det egentligen att växa upp på 2010-talet?

Twilight, Justin Bieber, Avicii, Skam, sociala medier och klimatdebatt. Ett årtionde kan snart läggas till handlingarna. Johanna Andersson skriver om hur det var att växa upp under 2010-talet.

Krönika: Underliga historier uppskattas alltid

Att lokaltidningen rapporter om samhällsfrågor, brott, politik, ekonomi och sport är självklart.
Men ibland är det andra händelser som blir uppmärksammade. Kanske beror det på att de flesta uppskattar att höra en rolig eller underlig historia?

De oväntade händelserna som blev stora snackisar

I dagens virala värld kan bilder spridas fort och bli uppmärksammade – såväl manipulerade foton på djur som förhållandevis enkla bilder på ett träd.
Bland de märkliga händelserna hittar vi även en osannolik dödsannons och märkliga upptäckter på en stormarknad och på kända utsiktsplatser.

Johan Davidsson om de två HV-gulden och arvet efter Stefan Liv

2010 vann han SM-guld som spelare och 2017 som sportchef. Johan Davidsson var en stor del av HV71 under det 2010-tal som även innehöll nära vännen Stefans Livs tragiska död 2011.
– Då stannade allting upp. Jag har i dag svårt att förstå hur vi ens kunde spela. Just då kändes allt med hockey helt meningslöst, säger Johan Davidsson.

Habo sportdansare sprider foxmani i Dalarna

I helgen fylldes en limousinebuss av dansare med ambitionen att chocka likasinnade i Leksand med sina nyskapande metoder och sin vilja att tänja på gränserna.
– Fox Mania är som en plusmeny med extra allt, säger Catrin Josefsson, instruktör i Habo sportdansare.

Konst under patriarkatets tumme

Där hittar man allt: strukturerna, drömmarna, uppoffringarna. Maria Friedner berättar varför genren ”kvinnor som skriver om kvinnor som skriver” är det starkaste du kan läsa.

Hov1 ger gratisspelning i Jönköping

Sex spelningar, gratis inträde och först till kvarn. Det är vad som gäller när Hov1 åker ut till några få utvalda platser i landet nu i veckan. På fredag är det konsert på Jönköpings teater.

Skolbarn skänker vinstpengar till välgörenhet

Priset i Bränningeskolans stora pepparkakshustävling var att välja vilken välgörenhetsorganisation som skulle få 2500 kronor från en lokal mäklarfirma. Vinnarna i tävlingen blev både klass fem och Cancerfonden.

Lastbil körde i diket – kökrock inträffade strax bakom

Tisdagens kraftiga snöfall ställde under många av dygnets timmar till med stora problem. Från flera vägar larmades om olyckor och avåkningar.
Vid 15-tiden inträffade en kökrock på riksväg 26/47 till följd av att en lastbil med släp en halvtimme tidigare kört i diket.
Trafikverkets prognos gjorde gällande att man räknade med full framkomlighet igen vid klockan 21.

Wetterbygden Basketball går i bräschen för jämställd idrott

Alla spelare i klubben, herrar som damer, ska ha samma villkor och förutsättningar.
Det är utgångspunkten när Wetterbygden Basketball tar avstamp för att utvecklas till en jämställd förening.
– Någon måste vara först och vi känner att vi är helt rätt ute i det här arbetet, säger Thomas Ekström, general manager i Wetterbygden Basketball.

Ny fotbollsagent i Jönköping – läs hela listan över veckans nya företag

Under den senaste veckan startades det 16 nya företag i Jönköpingstrakten, bland annat ska en person satsa på att förmedla fotbollsspelare och en annan person ska börja sälja tyngdtäcken.

Nu är mattan utrullad för hälsomässa i Vaggeryd

På lördag ska före detta Cooplokalen i Vaggeryd vara fylld med hälsointresserade. De kommer att kunna lyssna till bland andra Paolo Roberto och kommunens miljö- och hållbarhetsstrateger.
Artikel 2 av 19
Johan Fingal om 2010-talet: ”Alla pratade men ingen lyssnade”
Tillbaka till startsidan