— Jag har varit med i tävlingen tidigare under ett par år, men tog en paus när sonen inte längre ville spela med mig, säger Ing-Britt Forsander med ett leende när hon kliver av greenen på det andra hålet.

Nu har hon hittat en ny spelpartner.

Tillsammans med klubbkompisen Inga-Lill Mossfeldt bildar Wiredaholm-golfarna laget "Wiredeross".

Inga-Lill förklarar att det troligtvis är hennes åttonde raka år som hon är med och tävlar i JP-golfen - men den första tillsammans med Ing-Britt.

Deras premiärtävling slutade dock bra, de hamnade på en tiondeplats och är vidare till final.

Annons

Förutom det duggande regnet som föll lätt över Ryfors GK under lördagen var spelförhållandena perfekta, temperaturen låg runt 18 grader och greenerna såg fina ut.

Detta var säkert något som bidrog till den goda stämningen.

— Det går bra, vi spelar stabilt. Om vi håller i spelet tror jag att vi kommer att komma till final, sa Anitha Johansson när hon klev av den nionde greenen.

Tillsammans med Uno Svensson bildade de laget "Nyponrosen" och slutade på en elfteplats i kvalet, vilket även det betyder en finalplats den tolfte augusti.

Men det gick inte lika bra för samtliga golfspelare som vi träffade.

För JP-sportens lag (Fredrik Standár och Magnus Sundvall) gick det som ifjol. Ett misslyckat kval och en missad final - och ungefär lika dåligt verkade det gå för laget "Hooey and Applesauce" som vi mötte på hål åtta.

— Det var tur att du inte var här när vi slog våra bunkerslag, vi kom upp på det femte försöket, säger Marcus Sjögren som tillsammans med Jonathan Claesson slutade på en 27:e plats - och missade finalen.

Vann den andra kvalomgången gjorde Christopher och Tommy Sörman (Far_å_zon) på 68 slag.