Varje år sedan 2012 har invånarna i Jönköpings län chansen att att nominera en person, organisation eller företag som gjort ett särskilt gott energi- och klimatarbete.

FAKTA: Nominerade till Klimatpriset 2018

DB Schenker, Jönköping, Emåns ekomuseum, Nässjö, Hela Människan, Jönköping, Avia AB, E..

FAKTA: Nominerade till Klimatpriset 2018

DB Schenker, Jönköping, Emåns ekomuseum, Nässjö, Hela Människan, Jönköping, Avia AB, Eksjö, Energicentrum A6, länet, Reko-ringen, Värnamo, Jönköpings Posten, Jönköping, Region Jönköpings län, länet, TUC Yrkeshögskola, Jönköping, Nässjö Affärsverk, Nässjö, Vrigstad värdshus, Sävsjö, Farmers foodtruck, Jönköping, Länstrafiken i Jönköpings län, Värnamo, Jan Lundberg, Nässjö, Östra Vätternbranterna och Vuxenskolan, Jönköping, Robert Burman, landskapsarkitekt Region Jönköpings län.

Annons

Nu har nomineringarna inför årets Klimatpris presenterats. Bland 19 kandidater är Jönköpings-Posten en av dem. JP är nominerat med följande motivering:

"Jönköpings-Posten, lokaltidningen i Jönköping med cirka 83 000 läsare, valde att ha ett särskilt stort fokus på klimatfrågan år 2017, i samband med länets Klimatvecka. Genom att ha återkommande reportage och inslag om miljö-och klimatfrågor bidrar tidningen till att öka medvetenheten hos allmänheten. Reportagen hade en bred inriktning där flera lokala framgångsprojekt och satsningar lyftes fram – extra viktigt i en tid då klimatfrågan ofta sveps in i raljerande domedagsretorik. Samtidigt sätter reportagen press på lokala beslutsfattare om att mer insatser behövs om vi ska nå klimatmålen.Jönköpings-Posten tog dessutom initiativ till en debatt om stadstrafik och bilism i Jönköpings kommun och valde att arrangera den i samband med Klimatveckan för att på så vis belysa klimat-och miljöperspektiven i diskussionen".

Vinnaren utses av Klimatrådet och vinnaren tilldelas Klimatpiset den 19 september på Spira i Jönköping, som höjdpunkten under Klimatveckan 2018.

LÄS MER: #jkpgåsikt: Krockar miljömålen med trafiken?