Sidan, som kommer att vara hoplänkad med Jönköpings-Postens nätupplaga, kommer att samla alla sportartiklar som publiceras.

— Vi har upplevt att många av våra artiklar lätt drunknar på JP.se då vi har många lag och individuella idrottare att bevaka. Nu får vi ett mer samlat grepp om alla våra sportnyheter, säger JP:s sportchef Fredrik Standár.

Hårdbevaka J-Södra

Han förklarar att avdelningen står för många spännande utmaningar.

Annons

— Inte minst med tanke på att vi återigen har ett allsvenskt lag i fotboll. Vi kommer att göra en rejäl satsning på J-Södra den här säsongen och det är förhoppningsvis något som kommer att märkas på vår nya sajt.

— Dessutom vill vi vara ännu snabbare och rappare i vår rapportering kring alla sportnyheter. Vi hoppas också att kunna ge våra läsare ännu fler längre reportage, något som absolut förtjänar sin plats på den nya sportsajten, säger Fredrik Standár.

Chatta i dag

Den nya sportsajten lanseras i dag och då har läsarna också möjligheten att ställa frågor till JP-sportens medarbetare.

— Vi har chattat med läsarna vid ett par tillfällen tidigare, det verkade väldigt uppskattat, och nu passar vi på att köra igen. Det är viktigt att läsarna får tycka till och komma med synpunkter om allt möjligt som rör sportbevakningen, säger Fredrik Standár.

På sajten kommer bland annat krönikor/inlägg att samlas på ett och samma ställe. Så även podcasten 036fotboll, JP-sportens twitterkonto och de senaste tv-klippen.

Livechatten är i gång mellan 13.00 och 16.00 under tisdagen.

Till sajten: JP.se/sport.