Kvartsfinal två mellan HV71 och Färjestad, som avgjordes i Karlstad på måndagskvällen, var alltså Martin Thörnbergs 600:e om man lägger ihop grundserie och slutspel.

Fakta: JP-femman

5 stjärnor: Martin Thörnberg.

4: Linus Söderström.

3: Dylan Reese.

2: Ted Brithé..

Fakta: JP-femman

5 stjärnor: Martin Thörnberg.

4: Linus Söderström.

3: Dylan Reese.

2: Ted Brithén.

1: Mikko Lehtonen.

– Jag visste att det var nära (den 600:e matchen), men inte att det var just i dag. Det är kul, säger Martin Thörnberg, som knappast hade kunnat få ett bättre jubileum.

Han gjorde 1–0 i den första perioden och sedan 3–1 i den tredje. Ett mål som kom i powerplay efter ett stenhårt skott av Dylan Reese.

Annons

– Det är viktigt att vi får igång vårt powerplay, det kan bli en nyckel till guld, säger Thörnberg, som i den första perioden blev av med sin kedjekamrat David Ullström.

In som center mellan Thörnberg och Simon Önerud kom i stället Erik Christensen.

– Vår styrka den här säsongen är bredden. Vi har fyra enheter som kan bidra både bakåt och framåt. Vi är inte beroende av vissa spelare eller en enskild formation.

HV71 vann den första kvartsfinalen hemma i Jönköping med 3–1 och på måndagen, uppe i Karlstad, blev det samma resultat. Jönköpingslaget har nu 2–0 i matcher och har därmed kopplat ett stenhårt grepp om den här kvartsfinalserien.

– Jag tycker att vi spelade så som vi hade pratat om att göra, vi stod upp bra i hela matchen och det kändes stabilt. Så som det gjort hela året, säger Martin Thörnberg.

SHL