Jakten på mopedföraren inleddes klockan 15.40 vid Ekhagen och pågick fram till 16-tiden då personen övergav sitt fordon i stadsparken och sprang iväg till fots. Flera patruller sökte efter personen på måndagskvällen.

– Vi håller på med ärendet, vi försöker få stopp på en person, sa Björn Öberg då.

Mannen är nu misstänkt för flera brott. Det ska röra sig om försök till våld mot tjänsteman, grovt avvikande från trafikolycksplats, grov vårdslöshet i trafik, samt olovlig körning.

– Det handlar om försök till våld mot tjänsteman då han försökte slänga någonting på en mc-polis. Grovt avvikande från olycksplats för att han körde på en bil i flykten och olovlig körning för att mopeden han framför är falskregistrerad, säger Erik Terneborn, presstalesperson hos polisen i region öst.

Initialt rubricerade polisen händelsen som försök till grov misshandel, men det är nu alltså ändrat till försök till våld mot tjänsteman.

Vid 18.23 var personen fortfarande inte hittad – men senare ringde mannen själv in till polisen och anmälde sig.

– Han hade uppsökt sjukvård för några mindre skador och det var i samband med det som han ringde till oss och vi kunde gripa honom, säger Joel Gedin, vakthavande befäl på polisen.

Misstanken kvarstår för våld mot tjänsteman, grovt avvikande från trafikolycksplats, grov vårdslöshet i trafik, samt olovlig körning.

Annons

Mopedisten körde ifrån polisen. Men han ringde själv och anmälde sig.
Foto: Läsarfilm