Nyligen berättade tidningen om att Ekmans flyttar påstillverkningen till Tyskland, ett beslut taget av de relativt nya ägarna, danska företaget Schur.

Fakta: Renodlad grossist

Kama Fritids försäljning sker genom 300 fristående husvagns‐ och husbilsåterförsäljare i S..

Fakta: Renodlad grossist

Kama Fritids försäljning sker genom 300 fristående husvagns‐ och husbilsåterförsäljare i Sverige, Norge och Finland. De är en renodlad grossist som endast säljer till detaljister. Lokalerna i Tenhult som Kama Fritid lämnar kommer att användas av Kabe Husvagnar AB för den utökade husvagns‐ och husbilsproduktionen som koncernen just nu investerar i.

28 anställda berördes av flytten men ingen av dem ville flytta med till Tyskland. Kvar blev dock kartongtillverkningen. I dagarna har det således blivit klart att Kabe nu köper fastigheten och Schur Ekmans kartong blir hyresgäster. Hela fastigheten mäter 20 000 kvadratmeter.

Helägt dotterbolag

Annons

Kama Fritid, som är ett helägt dotterbolag till Kabe, kommer att flytta hela verksamheten från Tenhult till den nya fastigheten under fjärde kvartalet i år.

Kama Fritid är Nordens största tillbehörsgrossist av artiklar för mobilt boende och reservdelar för husvagnar och husbilar. Bolaget har 28 anställda och omsatte 225 miljoner år 2016. Verksamheten har vuxit kraftigt de senaste åren och en fortsatt expansion för Kama Fritid säkerställs genom detta förvärv. I de nya lokalerna ska både lager och kontor inrymmas.

För trångbodda

— De senaste årens kraftiga försäljningsökningar har gjort att vi vuxit ur våra befintliga lokaler. Nu får vi ett nytt läge nära E4, säger Jonas Tidqvist, vd på Kama Fritid.

Det är oklart om det blir några fler jobb men nyligen stod det klart att Kabe behöver ett 50-tal nya medarbetare då man inrymmer en ny limfabrik i Tenhult för husvagns- och husbilsproduktionen.