I fyra dagar har branschtävlingen Sweden coffee fest på Spira satt fokus på kaffet. Under festivalen har bland annat en rad olika tävlingar avgjorts - vem som rostar bönor bäst, vem som är bäst på kaffeprovning, vem som är den bästa baristan och vem som gör den snyggaste latten.

Vid sidan om tävlingarna har flera seminarier hållits, till exempel om kaffetrender, och sedan har kvällarna avslutats med ”After Coffee”.

Känns tomt

Initiativtagare är Ingo Deters på Gårdsrosteriet i Gisebo. Det är han som tillsammans med Destination Jönköping har stått som arrangör för hela festivalen.

Hur känns det nu när festivalen är avslutad?

— Det känns tomt. I huvudet.

Ingo Deters skrattar och fortsätter:

Annons

— Vi är jättenöjda och vi känner att vi har blivit varmt välkomnade här i Jönköping.

Till festivalens höjdpunkter räknar han Cup Taster-finalen, kaffeprovningen, där finalisterna var otroligt jämna.

Nästa år

Ingo Deters vet inte exakt hur många besökare mässan har haft, men säger att intresset varit mycket stort. Större än under de senaste fem-sex mässorna som har arrangerats i Stockholm.

Det är också en av anledningarna till att man på söndagsmorgonen beslutade att Sweden coffee fest kommer att arrangeras i Jönköping även nästa år.

— Vi kommer tillbaka under vecka åtta. Då vill vi visa upp mer, göra tävlingarna mer tillgängliga och så vill vi ha ännu fler besökare. Jag har massor av idéer i huvudet redan, säger Ingo Deters.

Kommer du själv att tävla nästa år?

— Jag kommer att arrangera, men önskemålet är att tävla också.