Att han och hustrun Kia Berg-Eneskjöld startade galleriet och antikaffären berodde på att de hade en egen dröm och att de inspirerades när de besökte ett annat galleri. Carl-Göran hade nyligen köpt fastigheten i Kyrkekvarn när han träffade Kia. Båda två var verksamma som konstnärer De såg möjligheterna och röjde ut ett mindre utrymme som de målade om och började använda till utställningar.

– Då hoppade vi på det tåget och det åker vi fortfarande på.

Lockar besökare

Efter hand har de utökat verksamheten och byggt till, nu finns galleriet i en fristående byggnad och antikhandeln och loppisen har fått en stor lokal.

– Vi har ju överlevt så här även om vi inte blivit rika på det. Det är ju väldigt trevligt och roligt, det kommer många trevliga människor.

Det han saknar i form av stöd från kommunen handlar bland annat om anslag till kulturverksamhet, utförligare turistinformation och intresse från politikerna.

– Vi känner att några av politikerna har ställt upp på oss men det skulle kunna vara många fler tycker vi.

Han säger att det gäller hela besöksnäringen, det finns exempelvis kanotuthyrning och båtuthyrning i närheten och i Sandhem finns Sägnernas hus.

Nu vill han ha svar från politikerna.

– Kan du lova att satsa mer på kultur i Mullsjö även om det inte är i Mullsjö samhälle eller Ryfors utan är beläget någon annanstans i kommunen?

Annons

Ställ din fråga i #kandulova här