– Politikerna måste satsa mer pengar på barn- och ungdomspsykiatrin, det här är ju en hemsk utveckling, menar han.

Ismet ”Krylla” Bitici har starka åsikter om utvecklingen kring barn- och ungdomars psykiska hälsa.
Foto: Kajsa Juslin

Ställ din fråga i #KanDuLova här!

– Unga människor ska inte behöva ta livet av sig, som det är i dag kan de ju till och med googla på hur man gör, det är ju rent av för jävligt.

Krylla jobbar till vardags som produktionsledare på Munksjö Paper, på fritiden arrangerar han rockkonserter och hjälper artister med management. Musikintresset har löpt som en röd tråd genom hans liv, vilken också har gett honom access till en mer ljusskygg sida av samhället.

– Jag ser gamla polare på parkbänken, de som finns kvar av dem, många lever inte i dag, berättar Krylla. Ännu värre är det att gång efter gång höra talas om hur de yngre mår, hur tidigt det går utför.

Krylla växte upp i händelsernas centrum, som han säger, på Råslätt. I jämförelse med andra hade han det bra. Men han var givetvis väl medveten hur illa en del av kompisarna for på andra sidan trapphuset.

– Man firar inte självmant julafton i ett mopedrum. Det är bara inte roligt att fira hemma, hellre man är med polarna. Man tar lite droger, sen måste man ha pengar till droger och snart begår man brott för att få tag i droger.

– Nuförtiden är det dessutom många ensamstående som går på knäna, som mår fruktansvärt dåligt. Det är för den här dolda misären politikerna måste få upp ögonen inför, inte bara snacka, utan verkligen göra något.

Annons

– Jag är inte så intresserad av politik annars, har väl stått med en fot i varje block. I år känns det knepigare än någonsin, jag inte bestämt mig på långa vägar ännu. Jag vill först se att partierna vaknar i frågan om barn- och ungdomspsykiatri. Jag menar… hallå, vi pratar om generationen som ska ta hand om oss en vacker dag.

Ställ din fråga i #KanDuLova här!