Ställ din fråga i #KanDuLova här!

– Förra valet handlade det mycket om jämställdhet, samtliga partier, inte bara Feministiskt Initiativ hade frågan högt på partiprogrammet. Det verkade som att man förstod att jämställdhet hänger ihop med integration. Utan den kan vi inte ha ett fungerande samhälle.

Tina Gardestrand var under det aktuella valåret 2014 producent på Spira. En tjänst hon lämnade 2015. Därefter har hon frilansat som producent och är i dag vd på Citykoll.

– Jag är företagsam, men ingen företagare i den benämningen. Jag måste göra skillnad och vara där jag gör skillnad, annars får jag en livskris. Jag ser mig som vänster socialliberal på den politiska skalan.

Sin digra meritlista förklarar Gardestrand med hårt arbete och ständig kamp för integriteten.

– Som kvinna i chefsposition får man ofta nedlåtande kommentarer och dåligt bemötande. Det är svårt att klättra trots att du förlöst två barn eller har de och de erfarenheterna. Kvinnor kan vara duktiga projektledare, det är allmänt vedertaget, men de ses inte som naturliga chefer. De har ”skinn på näsan”- medan männen har pondus för samma sak. Man har istället uppfattningen att män däremot har det i sig, att vara ledare, att det är ett manligt pronomen, vara alfahanne. Män är normen.

Annons

– Jag tror inte man märker av det lika tydligt som man, men det handlar fortfarande om högre lön och om makt, säger Tina Gardestrand.

– Därför ställer jag nu politikerna mot väggen i frågan (se filmklipp).

Ställ din fråga i #KanDuLova här!