Ställ din fråga i #KanDuLova här!

– Vi har ungdomar vi vill anställa, unga människor som är på väg ut i livet, men vi har inte råd att ha dem. Det är inte lönen som är problemet, utan vad den anställde egentligen kostar.

– Jönköping är inte en företagsvänlig kommun. Den försöker framställa sig som en sådan, men det är den inte.

Vi sitter och glassar i skuggan på uteserveringen. På Klostergatan råder semestertider, det är inte över sig mycket folk. Men till Lindströms tycks både nya och gamla hitta. Victoria hejar och välkomnar åt höger och vänster.

– Det stora felet är att man inte får någon information om vad som är på gång. Som med alla vägarbeten. Jag ringde till kommunen och undrade. Jag ställde motfrågan 'hur reagerar ni om ingen säger hej på morgonen, vad händer och sker i dag?'.

Victoria är ursprungligen från Sundsvall. Efter några år i Stockholm bar det sen vidare till Jönköping år 2005 och från 2007 står hon som firmatecknare i Malmborgs konditori.

– Min man lurade ner mig hit, han sa att det fanns mycket deg här, skrattar Victoria.

– Nej, men vi gör ju det här tillsammans, alla gör vi det tillsammans. Men förklara då för mig varför man ska behöva betala 100 000 kronor för att ha lite stolar och bord på trottoaren.

Annons

– Nu har jag bråkat färdigt om uteserveringar, hur gör vi i stället för att komma framåt, det är frågan. Jag ska säga att jag är vilsen inför valet. Politikerna kan lova hur mycket som helst, men i slutänden blir det bara att de kohandlar ändå.

Victoria hälsar ett par frukostgäster välkomna innan hon spänner ögonen i kameran…

– Kan du lova att arbetsgivaravgifterna sänks. Det skulle alla tjäna på!

Ställ din fråga i #KanDuLova här!