Det bullrar och sågas i de olika salarna när JP besöker Elmia på tisdagen efter Dreamhack. I varje hall springer människor runt i orangea tröjor med träskivor eller papperslådor kånkades på axlarna. Jens Fredriksson, som tillsammans med Dennis Greve är ansvariga för städningen på Elmiaområdet, är noga med att lyfta upp volontärerna som den stora anledningen till att skräpet försvinner så snabbt.

– De sliter rejält, utan dem hade det inte varit möjligt att städa undan allt så snabbt, säger Jens Fredriksson.

Återvinningen av skräp sorteras i brännbart, plast, trä och pant. Utöver teamet av volontärer kommer varje år, enligt Dennis Greve, "Sveriges mest organiserade städgrupp" - Jönköpings scouter. De kan gott behövas, då skräpet är större i omfattning än tidigare år, inte bara på grund av ökat deltagarantal utan också med anledning av områdets utomhusscen.

Annons

– Eftersom utomhusscenen varit öppen har det gjort att fler personer varit på plats på området. Därmed har det också blivit mer skräp.

Läs mer: Dreamhack flyttar utomhus - shower blir gratis för alla

På frågan vad det konstigaste Fredriksson och Greve hittat i städväg under sina 14 år som funktionärer börjar det fnissas.

– En del deltagare är riktigt grisiga, det är nästan för äckligt att berätta. Men jag kan säga såhär: Vi har hittat utrymmen som använts som toalett och sängar, som absolut inte ska användas till det. Deltagarna blir kreativa efter få timmars sömn och några liter energidryck.

Runtom Jens Fredriksson och Dennis Greve står kontorsstolar med silvertejp och överfyllda papperskorgar. Ännu återstår mycket arbete att ta itu med, och då inte bara att få undan kontorsstolar och skräp.

– En del av rivningen här nu är att väcka sovande deltagare, och se till att de kommer hem ordentligt, avslutar Dennis Greve

Läs mer: Dreamhack drömmer om att bli ännu större till nästa år