Redan i april i år släppte Karl Martindahl sin comebacksingel Only love can, som ett första smakprov inför kommande EP. Nu är han alltså aktuell med den slutgiltiga produkten Seeds of gold som beskrivs som en känslopackad samling med fyra låtar om Karls tankar och upplevelser. Det allra bästa han har gjort, säger han själv.

– Det här är så jävla bra! Och så enormt skönt att få ur sig något som jag på varje punkt kan stå för. Till hundra procent. Känslor, riktigt bra musik, starka texter och viktiga budskap. Detta är musik som har gjort stor skillnad i mitt liv, och min förhoppning är att den även ska beröra andra människor, och få dem att både känna och tänka, säger Karl Martindahl.

När Karl började odla ett trädgårdsintresse fann han äntligen vägen ur en lång tids utmattning, depression och ångest. Han hittade därigenom ny inspiration att skriva både musik och böcker. Under våren utkom han bland annat med debutboken Den goda skörden, som fick stor uppmärksamhet i media. Och likt boken handlar låtarna på Seeds of gold om att ta itu med känslor och tankar som varit i omlopp. Seeds of gold:s låtar har fungerat som en renande process.

— Detta är min käftsmäll på det mörker jag gått igenom. Jag har fortfarande dåliga dagar, för de är oundvikliga, men de styr mig inte längre. Med Seeds of gold har jag gått på djupet och lyckats skriva berättelser i låtform, som gjort mig både förbluffad och förundrad.

Annons

Pop