Marc Axengrens fotbollskarriär tog sin början i västgötska Gällstads FK. Efter ett kortare stopp i Annelund har Marc till största del hållit till i Borås och Norrby IF.

— Jag trivdes jättebra i Norrby och det rullade på bra där i några säsonger.

Husqvarna FF visade tidigt intresse för Marc och efter ett par provträningar kändes HFF som ett bra steg.

— Husqvarna är en otroligt välskött förening och fin på alla sätt. När vi sedan kom i kontakt tidigt i höstas kändes det rätt. Min flickvän pluggar här också så det blev en rätt naturlig flytt.

Känns flytten till HFF som ett steg uppåt i karriären för din del?

Annons

— Husqvarna spelar ju i samma serie som Norrby men samtidigt var det inte längesedan Husqvarna låg i superettan. Den resan klubben gjorde visar på kunskapen som finns i Husqvarna tycker jag.

Trots att Marc Axengren spelar mittback har det blivit några poäng under åren i division 1.

— Det brukar bli ett par mål per säsong. Jag är väl hyfsat vass på fasta situationer.

Utanför planen vill Marc beskriva sig själv som en lugn kille med fötterna på jorden, på planen är det annorlunda.

— Jag gillar att vinna framför allt. Sedan spelar jag ganska aggressivt men jag gillar samtidigt att spela mig ur situationer. Jag hoppas kunna tillföra mycket energi och se till att vi vinner matcher.

HFF har en tuff säsong bakom sig.

— Jag tror att det är många som kommer behöva dra ett stort lass för att laget ska lyckas bättre i år. Sedan tror jag även det är jätteviktigt att vi kommer ihop som ett lag och lyckas med den biten.

Och hur går det då för Husqvarna FF 2016?

— Jag hoppas att vi slutar på den övre halvan men det är självklart svårt att säga såhär tidigt på säsongen. Jag tror att vi kommer kunna överraska många lag i serien.