Kyrkhjälpen, Husqvarna FF, Svenska kyrkan, Pingstkyrkan, Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet, Jönköpings kommun och Alfred Dalinskolan håller på kvällen 13 november en gemensam manifestation i Mjölkafållan i Huskvarna.

Iréne Linddahl berättar att det började med att kyrkorna i Huskvarna pratade med Kyrkhjälpen om att de borde gå samman för att tända en moteld mot den oro som inträffat efter den tragiska händelsen med ”Gica”.

HFF skriver på sin hemsida att mordet på ”Gica” blev en väckarklocka för de som lever och verkar i Huskvarna. ”Vi inser vikten av samverkan och att vi som arbetar och möter barn och unga dagligen vill enas och visa att vi står för kärlek, trygghet och allas lika värde."

– Hela Husqvarna FF kommer att tåga från Vapenvallen till Mjölkafållan, säger Iréne Linddahl.

Läs mer: Vännen: ”Jag väntade på att han skulle komma, men han kom aldrig”

Syftet med manifestationen är att samla Huskvarnabor för skapa ett tryggt och enat samhälle som bygger samverkan och omsorg om varandra.

– Vi hoppas samla människor som tror på hoppet och vill värna om alla goda krafter i samhället, säger Iréne Linddahl och hälsar alla välkomna.

Annons

På manifestationen ska Alfred Dalinskolans musikklasser och soulsångerskan Stella Faith uppträda. Nöjesprofilen Gunnar Andersson och Irené Lindahl, kommer att hålla tal.

Gheorghe, ”Gica” Hortolomei-Lupu, sov under våren och sommaren i Smedbyparken. Den 8 augusti hittades han ihjälslagen. En pojke i 14-årsåldern och en pojke 16-årsåldern är misstänkta för mordet.

Enligt uppgifter till JP ska ”Gica” ha blivit trakasserad av ett ungdomsgäng under en längre tid innan han hittades död. Gänget ska bland annat ha gjort återkommande nedsättande omdömen om och till mannen.