26-åringen hade stora förväntningar på sina axlar inför den nuvarande NHL-säsongen efter succén i fjol. Men för både Karlsson och laget blev den andra säsongen lite tuffare inledsningsvis. Laget har dock jobbat sig uppåt och på de senaste elva matcherna har man nu vunnit tio. Den senaste kom natten till fredagen svensk tid när Vegas slog tillbaka Winnipeg med 5–0 i sin hemmaborg T-Mobile Arena.

William Karlsson inledde matchens målskytte redan efter dryga minuten när han med ryggen mot mål sköt iväg en puck med backhand som smet förbi motståndarmålvakten.

Efter ytterligare tre mål av hemmalaget var det också den förre HV-stjärnan som fick avsluta målshowen. Detta när han vek in från höger tekningscirkel mot mål, fintade bort Winnipeg-stjärnan Patrick Laine och skickade upp pucken i krysset. Förutom de två målen stod Karlsson också för en assist.

På de fem senaste matcherna har forwarden gjort åtta poäng och totalt har det blivit 51 poäng (22+29) på 74 matcher.

– Under de senaste matcherna har det känts väldigt bra. Det har klickat för hela linan och vi fick mycket utdelning i kväll. Det är alltid roligt att spela hockey då, säger Karlsson till Expressen och fortsätter:

– Allt fokus är på serieavslutningen nu, men visst har vi kommit igång bra nu.

Annons

Vegas ligger just nu femma i den västra konferensen och är därmed nära att ta hem en plats i slutspelet. Grundserien avslutas 6 april.

SHL