Före sommaren flyttade Lingmerths resebyrå från Rosengallerian på Kungsgatan till Rosenborgsgatan. Då skrev JP att anledningen var att resebyrån inte kom överens med hyresvärden.

Fakta: MQ

En av Sveriges ledande varumärkeskedjor som säljer kläder för kvinnor och män, i 120 buti..

Fakta: MQ

En av Sveriges ledande varumärkeskedjor som säljer kläder för kvinnor och män, i 120 butiker. Huvudkontoret ligger i Göteborg och produktionskontor finns i Shanghai och Dhaka. MQ har en kundklubb med över 650 000 lojala kunder.

Källa: MQ

I början av 2018 flyttar ytterligare en tung aktör ut - butikskedjan MQ, något som nyhetssajten Jkpg News var först med att berätta om.

Bakgrunden är att hyresvärden sade upp MQ:s hyresavtal före sommaren och ville införa ett nytt avtal med villkorsändring.

Annons

— Vi kunde inte acceptera hyresvärdens villkor, så då återstod bara att flytta, säger Ing-Marie Edvardsson som är MQ:s etableringschef.

Vad innebär de nya villkoren?

—  Jag tänker inte uttala mig om det. Det är en uppgörelse mellan oss och hyresvärden.

MQ har som hyresgäst en uppsägningstid och det är delvis därför som butiken stängs igen först efter årsskiftet.

— De som jobbar i butiken är informerade om det här, säger Ing-Marie Edvardsson.

MQ har i dag även butiker på A6 och i Jönköpings centrum.

FOTNOT: Rosengallerians tekniska förvaltare Roger Sundberg bekräftar i ett mejl till JP att MQ ska flytta från gallerian. Han meddelar att Sydfastgruppen, som är hyresvärd, avböjer från att kommentera artikeln.