Hon är bara 12 år – men redan en designer vars konst kommer sätta färg på årets majblomma. Elin Eisele från Alingsås förslag har röstats fram i konkurrens med över 30.000 andra.

– Färgerna sticker ut, och man behöver sticka ut för att få fram att barnen har rättigheter. Det känns jätteroligt att kunna vara med och hjälpa Majblomman, säger Elin i ett pressmeddelande från Majblommans riksförbund.

Förutom designen av majblommans färger har även Joel Peries, 14 år, skapat Majblommans affisch 2020.

Och vilka blir då färgerna?

Jo, årets majblomma har kronblad i brandgult och rosa, med ett stänk av gult i mitten.

– De heta färgerna på årets majblomma signalerar att barns rättigheter är en brännande fråga. Ekonomisk ojämlikhet bland barn kan precis som en okontrollerad eld orsaka förödelse för både individ och samhälle, säger Majblommans generalsekreterare Tove Lindahl Greve i samma pressmeddelande.

Årets insamling kommer att gå till barn som lever i ekonomisk utsatthet i Sveriges alla kommuner, och majblomman kommer att börja säljas den 23 april 2020.

Fakta om majblomman

Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som arbetar för att motverka barnfattigdomen ..

Fakta om majblomman

Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som arbetar för att motverka barnfattigdomen i Sverige, och har barnkonventionen som grund för sitt arbete.

Majblomman sälj av volontärer och barn varje år, och 2020 kommer den att börja säljas den 23 april 2020.

Barn som lever i familjer där pengarna inte räcker till kan ansöka om ekonomiskt stöd till och med det år då barnet fyller 18 år.

Källa: www.majblomman.se

Annons