Det blir Fastighetsbyrån som flyttar in och tar över lokalen i centrala Habo.

– Vi ska påbörja renoveringen nu, sen kommer Fastighetsbyrån ta över lokalen 1 september, säger Christian Nilsen, bostadsbolagschef på Habo Bostäder.

Fastighetsbyrån är ett helägt dotterbolag till Swedbank. När nu Swedbank lagt ner sin verksamhet i Habo kommer Fastighetsbyrån att flytta sin verksamhet över gatan och in i lokalen som ligger granne med Landhs konditori.

– Vi ser fram emot detta och kommer ha en invigning under hösten, säger Evelyn Daniel, kontorsansvarig och fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Habo.

Fyra år

Det var i november 2014 som Rob och Nellie Lenting öppnade ostbutiken i Habo. Tidigare hade man sålt ost på Habo camping som paret driver.

Vi var tvingade att hitta ett nytt ställe. I början hittade folk ut till oss, men vi märkte efterhand att strömmen med kunder avtog. Campingen är inte så tillgänglig, vilket gjorde att folk inte kom dit. Därför vill vi nu försöka i Habo centrum , sa Rob Lenting till JP då.

Men nu väljer man att stänga butiken.

– Efter fyra år så har omsättningen ökat men det är inte tillräckligt bra för att ha kvar butiken, säger Nellie Lenting.

Nellie Lenting säger att de kommer ha fullt upp med att driva Habo camping och Stugby.

Annons