Bakom den nya satsningen Regementet, en butik med dam- och herrkläder och inredning, står Madeleine Bobin Lindqvist och hennes make Mats, som sedan tidigare driver grossistbolaget Storefactory och butiken Fabriken på Atollen.

Regementet flyttar in i Fribergs tidigare lokaler, mitt emot Body Shop, medan Fribergs under nytt namn flyttar in i den nya Asecs-delen som invigs i slutet av oktober.

Därför blev det Regementet

– Med Regementet stärker vi upp vårt inredningsutbud på ett väldigt bra sätt och eftersom de även har en konfektionsdel så anser vi att de fyller ett hål i nuläget, säger Asecs centrumchef Lars Bröms.

– Sen tycker vi också att ägaren Madeleine Bobin Lindqvist är en duktig handlare och hon har ju varit här tidigare genom butiken Village. Det känns kul för oss att få presentera en lokal aktör.

Lokalerna är på 250 kvadratmeter och Lars Bröms hoppas att Madeleine Bobin Lindqvist blir en långvarig hyresgäst även om de inledningsvis hyr fram till januari 2020 genom konceptet pop up-butik. Han säger också att Asecs inom kort kommer att presentera fler nya pop up-butiker.

”Vill gärna stanna”

Madeleine Bobin Lindqvist säger att de valt att satsa på den nya butiken Regementet för att de tycker att det är spännande med unika butiker och tycker att det även ska finnas på ett köpcentrum.

Annons

– Regementet blir en systerbutik till Fabriken, man kommer att känna igen sig även om vi till exempel kommer att ha en större herravdelning på Asecs. För killar är det svårare att hitta unika butiker så här ser vi en marknad.

Namnet Regementet kommer av att A6-området har haft ett regemente och den känslan vill de bevara, precis som de bevarat fabrikskänslan i Atollen-butiken, säger Madeleine Bobin Lindqvist.

– Faller detta väl ut så vill vi gärna stanna kvar på Asecs!

I samband med att den nya butiken öppnar söker de en butikschef, tre butikssäljare och tre extrasäljare - rekryteringen pågår just nu.

”Faller detta väl ut så vill vi gärna stanna kvar på Asecs. Eftersom jag tidigare drivit butik inom Village-kedjan på Asecs blir ju det här lite som att komma hem”, säger Madeleine Bobin Lindqvist. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle, Mats Lindqvist till vänster.

Nytt namn för Friberg

Henrik Hultman, vd/ägare för nuvarande Fribergs på Asecs, berättar att de i samband med flytten till de nya, större tvåvåningslokalerna på Asecs också kommer att byta namn.

– Vi driver både Fribergs och Morris på Asecs i dag och vi kommer att flytta in båda butikerna i de nya lokalerna och samtidigt döpa om oss till ”Season”, säger han.

De kommer även att utveckla sitt utbud med fler varumärken, ta in inredningsartiklar, som till exempel porslin och handdukar, samt satsa på ungdomar.

– Vi har fått in jättemycket önskemål om att ta in ungdomsstorlekar men vi har hittills varit en för liten butik. Nu får vi mer utrymme och kommer att initialt satsa på kläder från åldern tio år och uppåt, säger Henrik Hultman.

– De här satsningarna är något som vi velat göra länge, det känns jättebra.

LÄS MER: Följ med bakom kulisserna på nya Asecs