Elmia Scandinavian Horse Show går av stapeln 25-29 oktober. Ett av eventets stora dragplåster kommer säkerligen att vara Tobbe Larsson, känd från till exempel showen Apassionata och SVT:s Ponnyakuten.

Tobbe Larsson kommer att inta Elmia på onsdagskvällen och lördagen i en show som arrangörerna tror ska locka mycket folk till Elmia.

Utökar andra året

Hela evenemanget blir lite större än förra året, inte minst för att det samkörs med Elmia Icelandic Power Show.

Den populära och penningstinna hopphästauktionen kommer tillbaka. Förra året såldes EM-guldhästen All Ins lillebror på Elmia för drygt en halv miljon kronor. Men i år lovar arrangörerna ännu högre kvalitet.

Annons

- Det är den bästa omgången treåringar med råge skulle jag vilja säga, säger Lisen Bratt Fredricson som hållit i auktionen i många år.

Även i år blir det tävlingar för unghästar och Jana Wannius ser Elmiaklasserna som en stor fördel, jämfört med till exempel Breeders Trophy, eftersom de är öppna för hästar födda både i Sverige och utomlands.

- När man låter alla hästar vara med så utvecklar man svensk avel, säger han.

Annars är risken att man blir hemmablind menar han.

Stora namn lär ut

Andra godbitar kommer att vara en hoppclinic med EM-ryttarna Peder Fredricson och Henrik von Eckermann, dressyrclinic med Jan Brink och många fina klasser för både ponny och häst.

Elmia Scandinavian Horse Show är nu det nationella meeting som har mest prispengar i potten, vilket borde locka stora namn. Arrangörstrion med Lisen Bratt Fredricson, Jana Wannius och Sylve Söderstrand har tillsammans både kontaktnät och erfarenhet som är svårt att slå och det kommer att synas i startlistor och program även i år.

Trycket på biljetter har varit betydligt större än förra året vid den här tiden. Man kommer att kunna köpa en biljett för att komma in på området och besöka både Elmia Scandinavian Horse Show och Elmia Icelandic Power Show, och sen köpa läktarbiljetter till de klasser man vill titta på.