I början av februari meddelade J-Södra att man inledde ett samarbete med Nkoranza Warriors, en akademi i Ghana.

Man sa att det skulle komma en till två spelare från akademin redan den här säsongen. Nu har de tre första spelarna landat i Jönköping.

Det handlar om Aaron Donkor 18 år, Emmanuel Boateng Agyenim 19 år, Sadick Abubakari 21 år. En forward, en mittfältare och en försvarare.

– Det är de tre spelarna som vi bedömer ligger längst fram där och som vi ville se hur mycket de kan utvecklas här under det kommande året, säger sportchef Andreas Jankevics som beskriver spelarna så här:

– Sadick är en väldigt följsam spelare med fina fötter. Han har defensiva egenskaper som ligger på en bra nivå men som vi hoppas vidareutveckla här.

– Aaron är en väldigt löpstark mittfältare med grymma lungor, men han kan också spela wingback. Han har fin teknik och är lite mindre i storlek. Det finns absolut likheter mellan honom och Enock Kwakwa.

– Boateng är en svårfångad forward med fin teknik, bra iktningsförändringar och kvalité i avsluten.

Hur mycket har du sett de här spelarna live?

– Jag har sett dem både live och på video. Exakt hur många timmar vet jag inte.

Annons

Spelarna kommer att tillhöra J-Södras seniortrupp och kontrakten är skrivna på 1+3 år. Är inte klubben nöjd kan spelaren lämna efter ett år, men vill J-Södra behålla en eller flera spelare så aktiveras ett 3-årigt kontrakt. Där den ekonomiska biten redan är färdigförhandlad.

– Vi hoppas att de kan vara med och konkurrera på allvar i år och vi hoppas givetvis att det ska bli ett långsiktigta samarbeten, säger Jankevics.

Trion gör sin första träning med J-Södra under torsdagen.

Aaron Donkor, Emmanuel Boateng Agyenim, Sadick Abubakari.
Foto: Jönköpings Södra